Hem » Allt om dvärgvädurens beteende & temperament

Allt om dvärgvädurens beteende & temperament

  • av

Dvärgväduren är känd för sitt fredliga beteende. Därför kan ägarna förvänta sig att få tillbringa tid med att leka och slappna av med sina kaniner.

Dvärgvädur behöver tuggleksaker utöver motion. Detta är viktigt inte bara för att hålla ungarna aktiva, utan också för att eliminera eventuella snubbelstenar. Om detta ignoreras kan det leda till att personliga saker eller till och med väggar skadas, vilket vissa ägare har hävdat.

Dvärgvädur anses i allmänhet vara en vänlig ras. Trots att varje kanin är unik är detta vad som rapporteras. Man har också observerat att kaninhannar, eller bockar, är mindre bråkiga än kaninhonor, men de tenderar att passera ett skede då de är mer skygga och bråkiga. Detta sker vanligtvis när de vill para sig.

Däremot är honorna ofta mycket mer attraktiva än bockarna. Bockar har varit kända för att förstöra eller sabotera sina burar.

Kaniner som är lekfulla och entusiastiska

Även om varje kanin har sin unika individualitet är Dvärgvädur-kaninens grundläggande temperament härligt. Dessa snälla, kärleksfulla och sällskapliga kaniner avgudar sina ägare och behöver deras sällskap. De tycker om att bli omhändertagna och att tillbringa tid med dig eftersom de längtar efter uppmärksamhet.

Dessa kaniner är lekfulla och energiska och de tycker om att tillbringa tid utomhus. De skulle ha stor nytta av några leksaker att leka med. De kommer dock att njuta av lugn tid och är inte rädda för att hoppa upp i ditt knä och titta på tv med dig!

Även om dessa kaniner är en av de trevligare och mer följsamma typerna kommer de att nafsa åt dig om de är rädda eller nervösa. Respektera alltid din kanins personliga utrymme, särskilt om de är nya i ditt hem.

Temperament/beteende

Det är viktigt att ge din dvärgvädur mycket tid utanför sina inhägnader/lyor för att deras personligheter ska kunna blomma ut. Inomhuskaniner bör släppas ut ur sina burar och tillåtas ströva omkring i minst ett rum, om inte hela huset. På så sätt kan de sträcka på benen, njuta av solen och, viktigast av allt, umgås med sina favoritmänniskor. Dessa små killar är utmärkta första husdjur för vem som helst, oavsett om de är en ensamstående person, ett par eller en familj med yngre eller äldre barn.

Dvärgvädur är en ganska aktiv kanin som gärna tillbringar tid utomhus när vädret tillåter det. Inhägnade gårdar är idealiska, men om du har en öppen gård bör det vara högsta prioritet att skaffa en träningshage. Detta kommer att ge din kanin lite frihet utan att låta den gå runt på grannens mark. På pappret verkar kaniner vara mer hanterbara än hundar eller katter, men när de blir upphetsade kommer de att springa ifrån dig och ställa till med alla möjliga typer av bus. Du kan ha en riktig Bugs Bunny i dina händer, och du måste hålla den lilla rackaren under kontroll.

Leksaker: Varje kanin har sin egen personlighet och kan älska att tugga på och roa sig med vissa leksaker. Det kan vara så enkelt som att förstöra en toalettpappersrulle eller så komplicerat som att förstöra en mental djurleksak från din lokala djuraffär. Det enda sättet att vara säker är att ge din kanin några alternativ och se vilka de gillar. Du kan inte tvinga en kanin att leka; allt du kan göra är att reglera hur de leker och hur mycket problem de hamnar i. Men låt inte eventuella framtida bråk komma i vägen för dig och din drömkanin. Dvärgvädur är en underbar kanin och ett perfekt husdjur för alla hem. Så om det här inlägget har väckt din nyfikenhet på något sätt, bege dig till din lokala djuraffär och se om de har en Dvärgvädur i lager. Ditt drömdjur kan vara bara en kort resa bort. Så gå ut och hitta din egen Roger Rabbit redan nu!

Hur aktiva är de dessa kaniner?

Dvärgvädur är aktiv kanin, så se till att dem har gott om utrymme att springa omkring på.

Om du håller din kanin i en bur bör det finnas ett sätt för den att komma ut och sträcka på benen. En rymlig springgård gör det möjligt för din kanin att leka, men det kan vara bättre att låta kaninen ströva fritt i ditt hem.

Innan du gör det ska du se till att ditt hus är kaninsäkert. Lägg undan alla sladdar och kablar eller täck dem.

Kaniner tycker om att tugga på dem, och om de gnager igenom dem kan de utgöra en hälsofara. Du föredrar säkert att ha kablar som inte är tuggade.

När din kanin behöver lite tid för sig själv ska han eller hon kunna dra sig tillbaka till en bur eller en sluten plats.

Dessutom bör de ha en separat ströbädd för när naturen kallar. Under de varmare månaderna kan du flytta ut din löpning utomhus så att din kanin kan gå omkring.

Att låta din kanin ströva fritt på gården är ett annat alternativ om den är inhägnad och det inte finns något sätt för din kanin eller något annat att ta sig in eller ut. När din kanin är ute ska du alltid stanna hos den.

Hur är kaninrasen som husdjur?

Är dvärgväduren lämplig att hålla som husdjur? Det finns flera kaninraser som är utmärkta husdjur, och dvärgvädur är en av dem.

Låt oss titta på vad som gör dem till så bra husdjur och hur man kan få ut det mesta av dem.

De är en lekfull kaninras, så se till att de har gott om leksaker. Kontrollera att leksakerna är säkra för husdjur.

Kartonger och andra kartongföremål är säkra att leka med och tugga på för din kanin. Det finns inga leksaker som uttryckligen rekommenderas, därför rekommenderar vi att du håller ett öga på din kanin för att upptäcka vad den tycker om.

De tycker om att vara i sällskap med barn och andra kaniner. De tycker om att få sina öron mjukt strukna bakom öronen.

Börja med papprör och lådor och se vad som händer. Välj leksaker som kan flyttas och lekas med om de föredrar att rulla runt dem. Välj strukturer som barnen kan leka i eller runt om om de vill klättra eller gömma sig inuti.

Tillbringa mycket tid med att interagera med din Dvärgvädur. De är sällskapliga djur som trivs i samspel med andra. Att tillbringa tid med dem medan du sköter dem är ett fantastiskt sätt att tillbringa tid med dem.

Du bör trimma dem en gång i veckan, och de brukar vanligtvis sitta lugnt och låta dig göra det, ofta sitter de i ditt knä om du plockar upp dem.

Du kan också klappa dem eller helt enkelt sitta i deras revir och låta dem komma till dig eller springa runt dig. De tycker om att vara i sällskap med barn och andra kaniner. De tycker om att få sina öron mjukt strukna bakom öronen.

Din dvärgvädur kommer att springa, hoppa och hoppa runt i sitt område när de har tillräckligt med utrymme.

De gillar fysisk aktivitet, och deras iver och vitalitet gör dem till idealiska husdjur för familjer eller personer som vill veta att de har en kanin i huset.

Ju mer du socialiserar din kanin från en ung ålder, desto mer social kommer den att bli.

Vad är det du tycker bäst om med Dvärgvädur-kaniner? Vi vill gärna höra dina idéer i kommentarsfältet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.